Skip to main content
/ Martini Ziekenhuis neemt online keuzehulp voor patiënten met longkanker in gebruik

Het Martini Ziekenhuis in Groningen is begin dit jaar gestart met het aanbieden van een online keuzehulp aan patiënten bij wie longkanker is vastgesteld.

De keuzehulp helpt patiënten en hun zorgverleners om samen de best passende behandeling te kiezen. Welke behandeling het beste is, is heel persoonlijk. De keuzehulp geeft de patiënt meer inzicht in de behandelopties en helpt om afwegingen en voorkeuren op een rij te zetten. Het Martini ziekenhuis zegt het eerste Nederlandse ziekenhuis te zijn waar de longkankerkeuzehulp is geïmplementeerd.

Samen beslissen
“De zorgverlener weet wat er medisch kan, maar de patiënt is expert op het gebied van het eigen leven en weet het beste wat daarin past”, zegt longarts Wouter Jacobs. “Die beide expertises willen we zo goed mogelijk bundelen. De keuzehulp is bedoeld om hierbij te helpen. De behandeling van longkanker heeft een grote impact op het leven en de kwaliteit van leven. Dan is het belangrijk om weloverwogen keuzes te maken die aansluiten bij de wensen van de patiënt.”

Lees meer op de website van Longkanker Nederland